Over DJ Dutch…

A long time ago in a galaxy far far away……ok dat is een beetje overdreven, maar we schrijven 1983 te Nijmegen, de plaats waar DJ Dutch het levenslicht heeft gevonden. Met twee ouders die beide veel interesse hebben in muziek groeit DJ Dutch op met platen van Queen, UB40, CCR, Latijns Amerikaanse muziek & vele andere muziekstijlen. Een invloed die vele jaren later terug te horen is.

Na een aantal jaartjes in Nijmegen te vertoeven, verhuist DJ Dutch naar het idyllische dorpje Dieren aan de rand van de Veluwe. Via het plaatselijke verenigingsleven leert hij diverse vriendjes kennen, waar hij later op menig klassenfeestje of tuinfeestje staat. De start van een DJ carriere is begonnen….of toch niet? Na de basisschool doorlopen te hebben raakt de muziek een beetje op de achtergrond, er moet tenslotte hard gewerkt worden op het Gymnasium. De eerste twee jaar gaat dat goed, maar daarna werd toch al snel duidelijk dat DJ Dutch liever een feestje viert dan met zijn neus in de boeken zit….

Hoe het dan begon…

Zoals veel studenten en schoolgangers in deze tijd werd er nog veel uitgegaan op donderdag. Voor DJ Dutch is dit niet anders en samen met een paar vrienden maken ze de Korenmarkt onveilig in Arnhem. Na wat omzwervingen over de Korenmarkt belanden ze samen op het terras van ‘Sparks fun & flair bar’, een bar waar met flessen gestunt wordt, maar toevallig vandaag even niet. Het is rustig en er staat verschrikkelijke muziek aan. Uiteraard worden er grappen gemaakt en dat valt ook de bedrijfsleider op. “Als je denkt dat het beter kan, moet je het zelf maar doen!” wordt er gezegd. Met een vrolijke brutaliteit en spontaniteit volgt er antwoord; “Prima, zeg maar wanneer!” En daar begon het dus echt….de donderdag erop staat DJ Dutch met knikkende knietjes op de stoep van ‘Sparks’. Gelukkig blijkt het een succes en na enige weken staat de zaak zelfs stampvol! Wauw, wat een geweldig vak!

Hoe het verder ging…

Na ‘Sparks’ in Arnhem volgen langzamerhand meer zaken en losse boekingen; The Gate in Hoenderloo, Plaza in Arnhem, de 3 Gezusters in Nijmegen, hier en daar een leuk feestje & bruiloft en na enige tijd wordt DJ Dutch ook resident bij ‘de Olde Beth’ te Wehl. Best druk, want naast een studie Multimedia Design Technologies is het aanpoten om van donderdag t/m zondag te draaien.

Na veel locaties door geheel Nederland, lonkt ook het buitenland en is DJ Dutch diverse jaren achter elkaar te spotten als DJ op de Spaanse playa’s, en zet hij ook regelmatig de Griekse eilanden en Franse Zuidkust op zijn kop. Dat bevalt zo goed, dat DJ Dutch achterblijft in Zuid-Frankrijk en een jaar lang aan de zuid-Franse kust de boel op stelten zet.

In de winter zijn er natuurlijk de wintersportgebieden en geeft hij acte de presence in de Franse, Oostenrijkse en Zwitserse wintersportgebieden.

Na terugkeer in Nederland krijgt hij een vriendinnetje. Helaas wil ze niet verhuizen en dus vertrekt DJ Dutch naar ‘s-Heerenberg. Na 15 jaar samen volgt er de geboorte van een zoon en als deze relatie beeindigd is zoekt DJ Dutch een nieuwe woning….niet zo gemakkelijk in Nederland met de huidige woningmarkt en dus lonkt het grensgebied in Duitsland, waar hij tot op heden nog steeds woont.

Nu enkele jaren later heeft DJ Dutch op honderden plaatsen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Griekenland, Groot-Brittannië en zelfs Rusland en Polen gestaan! Supergaaf natuurlijk en alle moeite wordt even later beloont met een nominatie voor de Party Awards. Als grote verrassing belandt DJ Dutch in de top 10 van Nederland (plaats 6) en volgen diverse singles.

Na een korte coronapauze, pakt DJ Dutch de draad weer op…..en hoe!

Elk weekend is hij wel ergens te vinden in den lande! Zo is hij regelmatig te horen en te zien in Utrecht bij ‘de Vrienden’, staat hij regelmatig in ‘de Swetser’ te Heerenveen en Drachten, is hij een graag geziene DJ bij de ‘Baja Beach bar’ te Haarlem, de Bierkeller/Skihut Rotterdam, Samsam te Beek (gld) en staat hij regelmatig op festivals en besloten feesten. Daarnaast draait hij ook regelmatig in Duitsland en is hij organisator van het concept ‘Moombahton Mania’en ‘Flashback the Party’.

Wat de toekomst gaat brengen? Veel! Er komen nog diverse singles uit, er is een nieuw logo en er wordt gewerkt aan een workshop concrpt voor kinderen die het net even wat lastiger hebben en nog veel meer……bezoek dus regelmatig de socials van DJ Dutch en blijf op de hoogte!

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner